Kollegial træning og feedback giver kompetence
Kvalitetssikring af MI
MI Center ApS tilbyder kvalitetssikring af MI kompetence, – både for enkelt-personer, og for social- og sundhedsheds-organisationer, herunder misbrugsbehandlingscentre, psykiatriske botilbud, opholdssteder mv.
Kvalitetssikringen af MI sker gennem evidensbaseret kodning af rådgivernes samtaler, som følges op med professionel feedback.
Kodning betyder, at rådgiverens samtale lyd-optages og vurderes ud fra det evidensbaserede kodningssystem, MITI.
En MITI kodning giver dig information om din nuværende MI-kompetence, og du kan på den måde kvalitetssikre dig selv og dine ansatte i din virksomhed, med hensyn til MI.
En MITI kodning giver svar på spørgsmål som “Hvilket niveau er jeg på, i anvendelsen af MI?” Og “Hvordan kan jeg anvende MI bedre?”
Hvis du er forsker, kan kodning af samtaler generere data, der giver dig mulighed for at undersøge, hvilke samtaler der er nyttige for borgere / patienter.
Hvad betyder MITI?
MITI er en forkortelse af Motivational Interviewing Treatment Integrity.
MITI 4.2.1 kodning er det nyeste internationale kodningssystem, som bruges til at vurdere kvaliteten af MI samtaler.
MITI er udviklet til at blive brugt som:
- Et måleinstrument for behandlingsintegritet i kliniske undersøgelser af MI
- Et formelt feedback-redskab, hvor den professionelle får en forståelse af, hvordan han/hun forbedrer sit kliniske arbejde
- Et element, der kan indgå i udvælgelsen af ansøgere til job eller medarbejdere til oplæring
Hvilke MI elementer evalueres ved en MITI kodning?
Ved hjælp af MITI (“Motivational Interviewing Treatment Integrity Coding Manual”) bliver 14 variabler kodet med rådgiveren for at svare på, hvor godt MI anvendes i en samtale.
Fire overordnede komponenter evalueres:
- Relationelle komponenter (Empati og Partnerskab) og
- Tekniske komponenter: (Dyrke client changetalk og dæmpe client sustaintalk).
Ti specifikke adfærdskoder bliver kodet som frekvens-optælling:
(Information, Overtalelse, Overtalelse med tilladelse, Spørgsmål, Enkel refleksion, Kompleks refleksion, Bekræftelse / Anerkendelse, Søge samarbejde, Autonomi understøttelse, Konfrontation).
Hvordan foregår kvalitetssikring?
Medarbejderne optager i en bestemt periode alle samtaler, hvor MI bruges. Tre tilfældigt udvalgte samtaler pr. Kvartal trækkes ud, og rådgiver kodes derefter af MI Center.
Efter afslutningen af kvalitetssikringen udarbejder MI center en kort rapport, hvor kodnings resultater er anonymiseret, så de kodede rådgivere ikke kan identificeres. Rapporten afdækker færdigheder og ekspertise i relation til de anbefalede niveauer for grundlæggende færdigheder og dygtighed af MI i henhold til MITI.
Kvalitetssikring kan kombineres med, at rådgiverne får feedback på deres præstation, enten ved at organisere lærings-fællesskaber på arbejdspladsen, hvor kodnings protokoller anvendes som grundlag – eller ved at MI Center giver medarbejdere tilbagemeldinger ved supervision, eller alternativt telefonisk på en eller flere samtaler, der er kodet.
Rådgiveren får derved mulighed for at diskutere samtale og kodning direkte med koderen / supervisor.
Kontakt MI Center for en drøftelse af kvalitetssikring af jeres organisation.
Kvalitetssikring af evidensbaseret praksis
Send os en besked via kontaktformularen, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. her.
MI Center
Lærkedals allé 22 – 5230 Odense M
Telefon
Send os en besked via kontaktformularen, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Eller kontakt en af vores medarbejdere her.
Tidligere kursusdeltagere synes
Super dygtig underviser, gode øvelser, overskuelige dias. Tak for denne gang!
Faxe Kommune / Socialrådgiver
2 meget inspirerende kursusdage af rutineret underviser (Peter), som var glimrende til at komme med eksempler på, hvor MI kan praktiseres. MI kan være medvirkende til, at vi i højere grad lykkedes med vores IPS metode.
Human Recovery / Medarbejdere
Professionel og inspirerende undervisning. Godt med variation i teori og øvelser. Stort engagement i undervisningen. God empati og humor i undervisningen.
Fårupgaard Ungecenter / Pædagog