Drop de gode råd – Podcast med Jacob Beerman

print

Drop de gode råd – Med Den Motiverende Samtale

Jacob Beermann er tidligere landsholdsløfter i styrkeløft, med medaljer fra EM og VM.
I dag er Jacob Beermann foredragsholder, forfatter og personlig træner, med mere end 10 års erfaring som personlig træner, blandt de bedste styrkeløftere og trænere i verden.

I det tidlige forår 2019 deltog Jacob Beermann på MI Centers grunduddannelse i samtalemetoden ‘Den Motiverende Samtale’. Det var et 4 dages kursus, med fokus på hvordan man som personlig træner eller fysioterapeut, kan tale med mennesker om deres tvivl i forhold til at ændre på vaner – og hvorledes man kan frembringe og styrke den indre motivation til forandring, hos de mennesker man samarbejder med.

Efter kursus inviterede Jacob Beermann mig til at deltage i sin podcast – med titlen: “Drop de gode råd – med Motivational Interviewing”

Vi snakker blandt andet om:

– Hvorfor det er så svært at ændre adfærd og vaner.
– Hvordan du kan finde din indre motivation.
– De klassiske problemer, når en træner eller behandler skal hjælpe sine klienter.
– Konkrete eksempler på hvordan motivational interviewing kan bruges indenfor kost og træning.
– Hvad du skal være opmærksom på, hvis du vil hjælpe andre uden at skabe modstand.

Uanset om målet er vægttab, stoppe med at ryge eller træne oftere er adfærdsforandringer komplekse. De er svære at skabe og endnu vanskeligere at fastholde. Internettet er fyldt med gode råd om hvad du skal gøre for at ændre din adfærd for at blive sundere, gladere og få det bedre. Men gode råd virker ofte dårligt fordi de kommer udefra og skaber modstand. I motivational interviewing (MI) er strategien at finde den indre motivation frem gennem en spørgende og nysgerrig tilgang, der øger sandsynligheden for forandring.

Se med her, eller lyt til podcastén på spotify eller Itunes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.